Hieronder treft U een aantal websites met interessante informatie over de omgeving.
Klik op de naam voor de bijbehorende website.

VVV Zuid Limburg

Beleef Zuid Limburg

Terstraten
Het buurtschap Terstraten is een beschermd dorpsgezicht ook gelegen aan het Pieter pad, een geliefd gebied om te wandelen en te fietsen.

Gemeente Beekdaelen
Er bestaan diverse uitgezette wandelroutes binnen de gemeente, naast het Pieter pad. Eveneens is het onderdeel van het fietsknopen netwerk Zuid Limburg.

Valkenburg
Het sfeervolle Valkenburg is in alle jaargetijden altijd een succes. De kastelen, waaronder de enige hoogteburcht van Nederland, een steenkolenmijn, musea, attractieparken, kabel- en rodelbaan, een hoog op de Cauberg gelegen thermaal bad én het casino zorgen ervoor dat verveling niet nodig is. Gezellige winkels, restaurants, (verwarmde) terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg.
Het wordt omgeven door veel natuurschoon zoals de tuinen rond Château St. Gerlach, natuurgebied 't Ingendael en het bijna 200 hectare grote natuurgebied 'het Gerendal'. U vindt een zee van rust, flora en fauna.

Kinderstad Heerlen

Een bruisend, overdekt speelparadijs en pretpark vlakbij het NS station in Heerlen.

Miljoenentreintje De Miljoenenlijn" , een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland met vele mooie uitzichten.

Snow World Snow World SnowWorld Landgraaf bezorgt u de mogelijkheid om het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Met 5 pistes met 9 liften. Alle activiteiten zijn erop gericht om het wintersportgevoel compleet te maken. .

Familiepark
Mondo Verde
Mondo Verde is een uniek familiepark waar u voor slechts één entreeticket vier themaparken kunt bezoeken! Op meer dan 250.000 M2 (!) vindt u ondermeer wereldse tuinen, tamme en wilde dieren, een dinofauna, kleurrijke vogels en bijzondere vissen én talloze attracties en speeltoestellen. Maar u vindt er ook kunst, cultuur en architectuur voor alle leeftijden en leerzaam bovendien!

Gaiapark
In het prachtig dierenpark; Gaiapark Kerkrade Zoo leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. Gaiapark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit.

Kasteel
Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt er door meer dan veertig (!) kasteelvertrekken.

Fietsen in
Zuid Limburg
Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek.