Welkom in het vakantiehuis ‘Het Nieuwhuys’ te Nuth


Het Nieuwhuys is onderdeel van een mooie, rustieke, speklagen (mergel afgewisseld met oude bakstenen) boerderij uit de 18e eeuw, omgeven door bomen, akkers en weiden. De boerderij is een rijksmonument en maakt deel uit van het buurtschap “Terstraten”, een beschermd dorpsgezicht met oude vakwerkboerderijen in het heuvelachtige Limburg.
Omdat het huis gelegen is op het plateau heeft het van alle kanten een prachtig wijds uitzicht. Het is direct gelegen aan het Pieterpad, het Pelgrimspad en aan het fietsknopen netwerk Zuid-Limburg.


Het is een zeer goede uitvalsbasis voor prachtige fiets-, wandel en ruitertochten maar ook voor dagtripjes naar bijvoorbeeld Maastricht, Heerlen, Valkenburg, Luik en Aken. De Wereldtuinen Mondo Verde, en het Gaiapark zijn een bezoek zeker waard en in de nabijheid zijn bovendien meerdere golfbanen gelegen. Ook een dagje skiën in Snow World Landgraaf behoort tot de mogelijkheden

Op 3 km afstand ligt het centrum van Nuth met een goed uitgerust winkelcentrum en lekkere restaurants. Ook beschikt Nuth over een NS-station en diverse busverbindingen.